Piesang-peanut-amandel-pampoenpit-brood

Ek het verlede week verveeld gevoel , en ons het so paar oorryp piesangs in die huis gehad, toe eksperimenteer ek so bietjie, met groot sukses.

Om ‘n heerlike variasie op piesangbrood te maak, volg die volgende resep

Bestandele:
3 oorryp piesangs
100g (1/2 blok) botter
125 ml (1/2 koppie) suiker
20 ml (opgehoopte eetlepel) grondboontjiebotter
30 ml (twee eetlepels) heuning
500 ml meel
2.5 ml bakpoeier
2.5 ml koeksoda
knippie sout
50 gram amandel vlokkies
50 gram pampoenpitte
25 gram gekrummelde pekan neute

Metode:
Rooster die amandel vlokkies en pampoenpitte vir so paar minute onder ‘n oond element in ‘n bakplaat.

Smelt die botter ‘n ‘n pan. Wanneer dit gesmelt is, gooi die suiker by en roer dit in tot dit gesmelt is. Gooi bietjie botter in as dit te klewerig raak.Gooi nou die botter en suiker smeltsel in ‘n voedselverwerker en meng vir so 30 sekondes. Gooi die stukke piesang en heuning by en verwerk tot pap, dan die grondboontjiebotter en verwerk weer tot pap. Dit sal miskien nodig wees om so klein bietjie water/melk by te gooi (so eetlepel op ‘n slag) om die pulp sag te kry.

Meng in ‘n mengbak al die droë bestanddele, ingesluit die pampoenpitte, pekanneute en amandel vlokkies. Gooi dan die pulp by en werk dit deur met ‘n paplepel of ‘n slaplemmes of soortgelyk. Moenie te veel kommer nie as dit ‘n taaier mengsel is as waaraan jy gewoond is vir piesangbrood.

Skep dit als ‘n ‘n bottergesmeerde broodpan en bak vir (ten minste !) 50 minute tot ‘n uur teen 180 grade. As jy nie ‘n fan assist oond het nie, sorg maar dat die brood nie blootgestel is aan die element nie deur dit met foelie te bedek, of ‘n ander plaat tussen die brood en die element te plaas.

Jammer, daar is nie ‘n foto nie. Die brood was te vinnig op…

~ by mieliepap on 2 August, 2008.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: